maandag 8 februari 2010

Een fantastische toekomst voor jezelf creëren!

Wat ik regelmatig hoor, bij de yoga, in workshops en trainingen dat ik vooral in het hier en nu moet leven. Ik ben er inmiddels wel achter dat alleen maar in het hier en nu leven niet echt slim is. Stel: iemand leeft in het hier en nu en hij staat voor een sloot en jij zegt: “spring erin”, dan zou hij in principe een nat pak halen omdat hij geen rekening heeft gehouden met de gevolgen voor de toekomst. En natuurlijk, NLP legt ook de focus op het hier en nu. Het is namelijk belangrijk ten volle te genieten van alle grote en kleine momenten in het leven. En dat kan het beste door in het hier en nu te leven. Echter om ook voor jezelf een zo mooi mogelijke toekomst te realiseren. Is het goed de tijd te nemen op basis van alle fijne momenten uit je leven en een mooie en prettige toekomst voor jezelf uit te stippelen.

En het beste aan het verleden is dat het voorbij is. Want negatieve ervaringen die je in het verleden hebt meegemaakt wil je maar een keer ervaren. Daarom is het belangrijk om met NLP deze negatieve en vervelende momenten te neutraliseren. En wanneer je dat hebt gedaan blijven vooral de goede momenten van vroeger over. Door terug te gaan naar een moment van zelfvertrouwen kun je het brein trainen om zelfvertrouwen te voelen. Dat geld ook voor plezier maken, lachen, ontspannen en meer van deze positieve emoties.

Het brein organiseert het begrip tijd in een lijn. Voor de meeste mensen ligt de toekomst voor hen en ligt het verleden achter hen. Dat is de manier waarop het brein een tijdslijn maakt. Door bewust alle goede en fijne momenten uit het verleden op deze lijn achter ons te markeren. Geef je je onbewustzijn een eenvoudige manier om snel bij deze fijne gevoelens te komen. En dat op die momenten waarop jij dat nodig hebt. En door nu je dromen op je toekomstlijn te plaatsen, weet je onbewustzijn precies waar hij zijn focus de komende maanden of jaren op mag leggen. Op deze manier gebruik je fijne en mooie momenten uit het verleden om voor jezelf een fantastische toekomst te maken.

Je kan deze techniek natuurlijk zelf toepassen. Op de manier waarop ik in mijn praktijk werk kan ik door middel van het aanspreken van je onbewustzijn een nog veel beter resultaat voor je behalen. Bovendien kan ik je nog veel meer technieken leren zodat je in staat bent jezelf goed te voelen op alle momenten waarop je daar behoefte aan hebt. En, zelfs je goed te voelen zonder specifieke reden.

NLP coaching om problemen op te lossen

Met vriendelijke groet,
RAAKNU

Ellen Borst

www.raaknu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten