maandag 1 februari 2010

Afvallen met voetreflexologie

Voetreflexologie ter ondersteuning bij het afvallen

Wil je ook zo graag een paar kilo’s kwijt of misschien wel meer. En wil dat maar moeilijk lukken.

Heb je last van een of meerdere onderstaande klachten:
• Vocht vasthouden
• Gewichtsschommelingen (jo-jo effect)
• Een constante behoefte aan voedsel (snoepen en snacken)
• Darmproblemen (opgeblazen gevoel, obstipatie, diaree)
• Het idee dat iedere hap voedsel aan je lijf blijft zitten
• (kans op) diabetes

Dan kan het zijn dat je stofwisseling van slag is. Hierbij is het van belang dat je hormoonhuishouding weer in balans komt zodat je lichaam zich herstelt en je stofwisseling weer op een gezond niveau komt.

Hormonen hebben veel invloed op je lichaam en je gemoedstoestand.

Denk maar eens aan slapen. Wanneer je slecht slaapt heeft dit direct invloed op je hormoonspiegel. De twee hormonen die van invloed zijn op je eetlust raken uit balans en je staat met een groter gevoel van honger op. Dit hongergevoel is dan moeilijk door de dag heen te stillen.

En je kent het wel. Je hebt een moment van stress en je gaat snacken of snaaien. Jammer, want juist dan moet je lichaam extra hard werken en heeft het meer tijd nodig om al dat vet weer af te breken.

Wanneer je je veel zorgen maakt produceert je lichaam veel stresshormonen. Wanneer je regelmatig pieken en dalen hebt in dit hormoon kan dat weer gevolgen hebben. Bijvoorbeeld slapeloosheid, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen. Maar denk ook eens aan je bloedsuikerspiegel.

Door wisselingen in je bloedsuikerspiegel krijg je sneller een hongergevoel. Je loopt weer naar de kast voor iets lekkers waardoor je weer een piek in je bloedsuikerspiegel krijgt. De suikerspiegel maakt op deze manier een soort golfbeweging. Wanneer de suikerspiegel boven een bepaald niveau uitkomt activeert dit bepaalde enzymen voor de opslag van vetten.

Voetreflexologie kan jou goed ondersteunen bij het afvallen. Je lichaam wordt gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren. Je hormoonhuishouding wordt geprikkeld beter te functioneren. Zodat ook je stofwisseling weer in balans komt.

Voor meer informatie kijk op raaknu

Maak een afspraak met mij bij RAAKNU op tel.nr. 06-52378261



Ellen Borst

RAAKNU

P.S. Als NLP-coach kan ik je ook helpen bij het afvallen. Zo ga je op weg naar een gezond leven waarin jij je goed en energiek voelt.

Wil je met regelmaat op de hoogte worden gehouden met bruikbare tips en gratis rapporten voor een prettig leven. Geef je dan nu op voor de gratis RAAKNU nieuwsbrief door je naam en email adres te sturen met in het onderwerp “aanmelden nieuwsbrief” naar ellen@raaknu.nl. Ik heb net zo veel hekel aan spam als jij en zal dan ook nooit je gegevens aan derde ter beschikking stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten