dinsdag 21 december 2010

Goede voornemens

Veel mensen denken dat alleen wat ze allemaal meemaken bepaalt hoe ze zich voelen. Maar je bepaalt zelf hoe je je voelt gedurende de dag. En daar zijn veel mensen zich helemaal niet van bewust. Ze zoeken aldoor afleiding en entertainment op om zich goed te voelen. Zoals bijvoorbeeld feestjes, televisie, gamen, naar de film gaan. Het geeft ze een goed gevoel en willen daar meer van voelen.

Veel mensen verlangen in een werkweek naar het weekend zodat ze weer leuke dingen kunnen gaan doen om zich goed te voelen. En dat is onlogisch, want je bent vaak meer uren aan het werk dan dat het weekend is. Wanneer een invloed van buiten af jou gevoel kan veranderen ben je van binnen uit in staat om het zelfde te doen. Met NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) leer je je goed voelen op ieder moment en zelfs zonder specifieke aanleiding. Je leert je goed voelen van binnenuit. Hoe je je voelt wordt namelijk bepaalt door je eigen gedachten, de beelden die je maakt en door wat je binnen in je lichaam voelt. Wanneer we dat weten is het dus eenvoudig om invloed uit te oefenen op hoe je je voelt. Begin maar eens met leuke herinneringen in beelden terug te halen of leuke gedachten in je hoofd te zetten zodat je een goed gevoel krijgt. Mensen zijn vaak veel beter in het zich slecht voelen en hebben daar heel veel manieren voor. Terwijl ze maar 1 of 2 manieren kennen om zich goed te voelen. En dan te bedenken dat het meeste van wat we doen onbewust gaat. Dan is het dus goed om ook ons onbewustzijn positief voor ons te laten werken. En ook dat leer je met NLP.

Je goed voelen is eenvoudig te leren maar je moet wel iemand zijn die het het kan verdragen om je goed te voelen. Want zoals Richard Bandler, een van de grondleggers van NLP, zegt: "Hoeveel plezier kan je verdragen, hoeveel opwinding kan je verdragen, hoeveel succes kan je verdragen? Want wanneer je jezelf in de juiste stemming brengt, dan is er bijna niks dat mensen niet kunnen doen. Ze klimmen de hoogste bergen, ze zijn naar de Maan gevlogen en hebben alles gedaan wat eigenlijk onmogelijk was en dat we sommige dingen nog niet gedaan hebben, wil niet zeggen dat we het niet doen." Je moet je natuurlijk wel goed willen voelen.

En misschien heb je wel goede voornemens voor het komende jaar. Ik heb het al met een aantal mensen gehad over wat ze anders willen in het nieuwe jaar. Welke gewoonte ze willen veranderen of opgeven. Afvallen, stoppen met roken zijn nog steeds populair. Succesvoller zakendoen, je omzet verhogen, je netwerk vergroten of een muziekinstrument gaan leren. Hoe groot is nu de kans dat dit voornemen succesvol zal zijn.

Om je succes te vergroten wil ik je vragen het volgende stukje aandachtig te lezen en op te volgen:
Denk eens terug aan een herinnering waarin je vol enthousiasme en met passie iets hebt gedaan of bereikt naar volle tevredenheid of tot een succesvol einde hebt gebracht. Wanneer je daaraan terugdenkt komen de beelden al snel naar boven. Je herinnert je weer waar je was, hoe alles eruit zag. En ook met wie je was. Je hoort de stemmen, gesprekken en woorden weer terug precies zoals het toen was. Nu zal je merken, wanneer je goed in je lichaam gaat voelen, dat er ergens een bepaald gevoel bij je opkomt. Dat kan bijvoorbeeld een trilling, tinteling, warm, of draaiend gevoel zijn. Of elke andere waarneming bij jezelf in je lichaam. Denk nu eens aan je goede voornemen en alle stappen die je daarvoor zal gaan nemen om dit voornemen succesvol te bereiken. Stel je nu voor dat je je doel hebt bereikt en je voornemen waargemaakt met dit gevoel in je lichaam. Concentreer je hierop en druk nu je wijsvinger en duim stevig tegen elkaar voor meerdere seconden.

Wanneer je nu gaat beginnen met je nieuwe voornemen, bijvoorbeeld 1 januari, of wanneer je niet kan wachten, direct. Dan is de eerste stap om de goede richting in te gaan je anker te activeren. Dus druk dan je duim en wijsvinger weer tegen elkaar om jezelf in het juiste, succesvolle, gevoel te krijgen.

Ik wens je heel veel plezier en succes met je goede voornemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten