woensdag 2 juni 2010

Vrijheid

Vrijheid is voor mij erg belangrijk. Vrijheid betekent voor mij:

* me vrij voelen,
* me niet teveel laten beïnvloeden door iets of iemand,
* in staat zijn te handelen zonder onnodige remmingen
* op een goede manier kunnen zeggen wat ik wil,
* me kunnen uiten op verschillende manieren zoals verbaal, creatief en artistiek.

Door je angsten en onzekerheden te laten verdwijnen krijg je meer mogelijkheden.
Dingen die je eerst niet voor mogelijk hield, worden nu een reële optie. Dat is natuurlijk voor veel mensen al een hele vooruitgang. Maar er is meer!

Er zijn ook mogelijkheden die je nog niet ziet. Maar hoe kom je er achter wat die mogelijkheden zijn? Wanneer je bijvoorbeeld in een situatie bent beland waarvan je de oplossing nog niet ziet, wil het niet zeggen dat er geen oplossing is. Vaak lopen dingen heel anders dan je ze van tevoren had voorgesteld. Door op zoek te gaan naar wat er in eerste instantie niet is kan er zomaar een oplossing tevoorschijn komen.

Als je nu eens mocht wensen wat je maar wil. Dan moet ik er wel even bij vertellen dat het betrekking moet hebben op dingen die je doet, kunt of voelt. Anders winnen we allemaal de loterij en zijn we allemaal miljonair. Wat zou je dan allemaal willen? En wat als dat nou allemaal lukt! Wat zijn dan de mogelijkheden in je leven. Mogelijkheden in je zakelijke leven of je privéleven of op elk ander gebied. Dan gaat er vast een wereld voor je open.

Zorg daarom dat je je bewustzijn en onbewustzijn op een lijn krijgt. Door jezelf bewust een mooie toekomst voor te stellen en dit beeld vanuit de verre toekomst terug te redeneren maak je jouw onbewustzijn duidelijk wat je wilt. Dan ben je dus 100% bezig met jouw dromen en jouw doelen te verwezenlijken.

Je onbewustzijn is namelijk verantwoordelijk voor 95% van je gedrag. In de loop van de tijd heeft het onbewustzijn ons overlevingsstrategieën aangeleerd. Heel mooi natuurlijk, want die hebben hun werk goed gedaan. We leven immers nog. Echter, een groot aantal van deze overlevingsstrategieën, deze onbewust processen, zijn nu niet meer zo handig. We hebben in de loop van de tijd nieuwe keuzes gemaakt. En dit terwijl ons onbewustzijn nog bezig is oude doelen te verwezenlijken.

Door NLP technieken te leren krijg je bewust controle over je onbewuste processen. Hiermee hef je beperkingen op. En dat zorgt voor vrijheid.

Ellen

P.s. Wanneer je ook wilt ervaren wat NLP allemaal kan doen voor jou. Kan je vanzelfsprekend ook bij mij terecht voor een privé coachingsessie. Mail naar ellen@raaknu.nl of bel me op 06-52378261 voor een afspraak.